Preparate din peste

Somon Glazurat cu Sos Picant de Grapefruit

Ingrediente:





Pentru 3 portii:
- 2 grapefruit mari
- 3 bucati de file de somon
- 3 ardei iuti rosii (ai nostri nu erau foarte iuti, dar daca folositi ardei mai iuti, ajunge unul sau 2, dupa gust)
- 2 linguri zahar
- patrunjel
- orez
Preparare:
Intai pregatim "glazura" pentru somon. Un grapefruit si jumatate se storc, iar sucul obtinut se fierbe impreuna cu ardeiul taiat cat mai marunt si cu zaharul, timp de 15 minute. Obtinem astfel un amestec de consistenta glazurii.

Somonul se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
 O parte din glazura obtinuta anterior o folosim pentru
 a unge somonul, care se da apoi la cuptor. Peste restul
 de glazura se adauga feliile decojite de la grapefruitul
 ramas si se fierbe inca 12 minute, pana obtinem un sos.
Mentiuni:

Se serveste cu garnitura de orez.
Timp Preparare: 1 h

Crap Cu Lamaie La Cuptor

Ingrediente:
crap
500 grame
ulei
20 ml
vin alb/rosu de casa
50 ml
sare si piper
1 linguri
ceapa si usturoi
1 bucati
lamaie
1 bucati
dupa gust
verdeturi
20 grame
Modul de preparare:
1.se ia carnea de crap cu cat mai putine osciare posibil si in bucati cat mai mari
2.se unge o tava cu 1/2 din ulei si se aseaza carnea paturita cu ceapa si usturoiul
3.se presara sarea si piperul si se scurge in siruri uleiul ramas
4.se taie o lamaie felii si se pun ici-colo pe carne si se presara verdeturile si alte legume dupa preferinte
5.se tine la cuptor cu verificare fregventa din 15 in 15 minute pana credeti ca s-a rumenit destu
,,





Crap cu Legume la Cuptor

Ingrediente:







1 crap, 1 morcov, 1 ardei, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata pestele se spala bine. Legumele le taiem felii. Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem un strat de morcovi taiati rondele. Pestele il condimentam cu sare si
piper si il punem peste stratul de morcovi.
gIn interior punem 2-3 felii de rosii, 1 felie de ceapa si 2 felii de lamaie. Restul legumelor le asezam frumos pe langa peste si deasupra. Stropim cu putin ulei de masline si bagam la cuptor pentru aprox 30 min.

Incercati cu o furculita, daca intra usor in carne inseamna ca este facut.
Mentiuni:

Serviti cu mujdei de usturoi si mamaliguta.
Timp Preparare: 30 '



,,,
Somn La Gratar


luam un somn de 3 kg pe care il spalam apoi il taiem la rotund partile le dam cu sare si pier si le lasam putin ,apoi le punem la gratar unde la lasam 10 minute de fiecare parte ,bucatile de somn trebuie sa fie groase,pentru a fi mai gustoase,

Pastrav la gratar

Ingrediente:
pastravi
1500 grame
unt
1 linguri
sare
10 grame
lamaie
1 bucati
Mod de preparare:
Se curata pastravii, se spala , se sareaza si se usuca intro carpa. Se ung cu unt , se invelesc fiecare intro hartie alba de preferinta cu hartie pergament si se frig pe gratar, la foc nu prea mare. Cand sunt gata se scot din hartie. Se servesc cu lamaie.



Salata De Peste
Ingrediente:
peste
1000 grame
ceapa verde legatura
1 bucati
marar verde legatura
1 bucati
Mod de preparare
estele se spala,se usuca,se taie feliute subtiri,se condimenteaza cu sare si piper,se tavaleste prin faina si se prajeste in putin ulei.verdeturile se spala,ridichile se taie felii,frunzele de spanac se lasa intregi daca sunt tinere,mararul si ceapa se taie segmente.se aseaza toate intr-o salatiera,se potriveste gustul de sare si piper,se toarna uleiul si sucul de lamaie si se amesteca usor.se pun bucatelele de salau deasupra si se serveste! ideala pt o cina usoara!


Ciorba De Peste
Ingrediente:
peste
2000 grame
orez
100 grame
ceapa
3 bucati
ardei gras
1 bucati
morcovi
3 bucati
patrunjel verde-legatura
1 bucati
leustean-legatura
1 bucati
rosii
3 bucati
hrean ras
2 linguri
zeama de varza
1000 ml

Mod de preparare:
,,,Pentru ca ciorba sa fie cat mai gustoasa este recomandat sa folositi 3-4 specii de peste(crap,stiuca,biban,caras). Se curata pestele, se taie separat capul si cozile;
Se pun la fiert capul si cozile in 2 l de apa rece, dupa fierbere se arunca carnea si se pastreaza zeama;
In zeama obtinuta mai sus se pune ceapa taiata rondele, morcovii marunt taiati si hreanul ras;
Cand s-au inmuiat se adauga rosiile curatate de pielite si samburi, felii de ardei gras si pestele portionat in bucati, precum si orezul curatat si spalat;
Se adauga sarea, piperul si zeama de la corcoduse sau zeama de varza.Se lasa la foc mediu-mic sa nu se sfarame pestele.

Peste Marinat
Ingrediente:
peste
5000 grame
otet
1000 ml
zahar
1000 grame
frunze dafin
7 bucati
piper boabe
20 bucati
morcov
4 bucati
ceapa
4 bucati
sare
2 linguri
piper macinat
2 linguri
Mod de preparare:

se curata pestele, se spala, dupa care se taie bucati, se presara cu sare si piper si se lasa la rece 24 ore. Se curata ceapa si morcovul, ceapa se taie pestisori, iar morcovii rondele. Se fierbe otetul cu toate condimentele si cu zaharul, iar dupa ce a dat in cateva clocote se da deoparte. Pestele se pune in borcane impreuna cu rondelele de morcov si ceapa. Dupa ce s-a racit otetul se toarna in borcane, se lasa un spatiu liber de doua degete, se toarna cam o lingurita de ulei la borcan, dupa care se capseaza borcanele sau se infileteaza capacele si se fierb in bain-marie timp de o ora. Se lasa borcanele la racit si se consuma marinata dupa o saptamana.
Spor la treaba si pofta mare!


Caras Marinat Cu Legume

Ingrediente:
caras
3 bucati
vin alb
150 ml
cimbru
5 grame
chili
5 grame
usturoi
10 grame
ceapa
1 bucati
ardei iute
1 bucati
legume congelate
500 grame
foi dafin
5 grame
pasta tomate
2 linguri
ulei
150 ml
sare
10 grame
piper
5 grame
marar verde
5 grame
Mod de preparare:
kkSe prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate partile. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei , punem legumele congelate, presaram cimbru, sare si piper, apoi punem bucatile de caras, felii de praz si deasupra rasturnam baitul ramas. Adaugam deasupra doua linguri cu pasta de tomate. Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit si lasam carasul sa se coaca aproximativ 30 minute, dupa care se poate servi cu marar verde, presarat deasupra


Zacusca De Peste

Ingrediente:
peste file
2000 grame
rosi
3500 grame
ardei capia saugogosari copti
3000 grame
morcovi
1500 grame
ceapa
1000 grame
ulei
500 ml
mirodeni si sare
dupa gust

Mod de preparare:

Se fierbe pestele si se dezoseaza. Se poate folosi atat peste slab cat si peste gras dupa preferinte. Dupa fierbere se da prin masina.
Gogosari sau ardei se curata si se coc si se dau prin masina de tocat.
Intr-un vas se pune ulei si se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina). Se adauga apoi putina apa, si se inabusa, dupa care se adauga gogosarii copti curatati , pestele fiert si in final sucul de rosii (se poate folosi bulion).
Se condimenteaza dupa gust cu sare si mirodenii si se da la foc mediu pana se ridica uleiul. Zacusca se pune in borcane si se sterilizeaza.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu