Gustare din carne de porc
Ingrediente:
Carne de porc fara os 750 de grame , piper 2 - 3 grame , pasta de rosii 100 grame , usturoi 50
grame , rosii 300 grame , ulei 120 ml , sare 20 grame.
Mod de preparare:
Se taie carnea marunt (8 - 10 bucati la portie) si se pregateste in
ulei incins. Dupa prajire se adauga pasta de bulion si se stinge cu supa
de oase. Se lasa sa fiarba cir-ca 20 de minute si apoi se pune
usturoiul tocat marunt , cimbrul , piperul pisat si sare. Rosiile se
farama si se adauga la sos. Dupa 10 minute de fierbere , se poate servi
cu verdeata tocata marunt si mamaliguta.
Gustare cu carnati
Ingrediente:
Pulpa de porc 400 grame , carnati oltenesti 250 grame , creier de porc
oparit 300 grame , ciuperci proaspete din magazine sau conservate
(intregi) 250 grame , usturoi 60 grame , piper 3 grame , vin alb 100 ml ,
pasta de rosii (bulion) 50 grame , ulei 200 ml , verdeata 50 grame ,
sare 25 grame.
Mod de preparare:
Se taie carnea in fasii subtiri , se sareaza si se prajeste la foc iute
, se adauga , sortandu-se impreuna , carnatii taiati rondele mici si
ciupercile (taiate in cubiri de marimea maslinelor). Usturoiul taiat
marunt se caleste usor si se stinge cu creierul crud., taiat cuburi.
Apoi se amesteca cu celelalte materii prime , se adauga bulion si se
potriveste la gust cu piper , vin , sare si verdeata.
Se prepara numai la comanda. Se serveste cu salata de ceapa tocata..
Aperitiv cald cu fudulii
Ingrediente:
Carne de porc faca os 250 grame , fudulii 250 grame , rinichi bine
curatati in interior 250 grame , ulei 150 ml , piper
1 gram , sare 20 grame.
Mod de preparare:
Se taie in careuri mici ficatul , fuduliile , rinichii , carnea si se
pregatesc intr-o tigaie , fiecare sortiment in parte. Se adauga sare si
piper. Rosiile si salata verde se folosesc pentru decor. Apetivul se
serveste cald.
Frigarui asortate
Ingrediente:
Ficat de porc 250 grame , pulpa de porc 300 grame , carne de vita
(batuta cu ciocanul de lemn) 250 grame , rasii 150 grame , ceapa 125
grame , sare 15 - 20 grame .
Mod de preparare:
Se taie ficatul , carnea de porc si de vita in patrate mari , se da
sare si se inabuseste in mod alternativ pe o frigare din metal
inoxidabil. Ceapa si rosiile taiate in felii rotunde se altarneaza cu
carnea si apoi se pun la fript pe gratar. In tot timpul friptului, se
intoarce frigaruia si se unge cu o pana cu grasime. La servire se
presara piper pisat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu