Reteta drob

Drob de miel


bsws

organele de miel: ficatul, splina, rinichii, inima, plamanii 
2-3 legaturi ceapa verde 
1-2 legaturi de usturoi verde 
2 legaturi patrunjel verde 
1 legatura de marar 
4 oua 
4 linguri ulei 
prapur de miel 
20 g unt 
pesmet, sare, piper 
optional: 500 g ficat de pui sau pipote de pui 
optional: 2-3 oua fierte tari 



Mod de preparare:
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3 cm latime, se curata de cheaguri de sange si pielite si se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute. Se pun apoi la fiert in apa rece. Daca se doreste, pe langa organele de miel se mai pot pune la drobul de miel si 500 g ficat si pipote de pui. Acestea se curata in apa rece si se pun la fiert o data cu organele de miel. Se fierb 30 de minute, apoi se racesc si se dau prin masina de tocat. 
Intre timp se pregateste verdeata. Reteta de drob de miel se prepara in mod traditional de Pasti, si fiind pregatita primavara se foloseste cat mai multa verdeata proaspata. Se curata si se spala ceapa verde si usturoiul, se toaca si se caleste in ulei. Peste ceapa si usturoiul calit se pune pasta de organe, patrunjelul si mararul tocat, ouale crude, sare si piper dupa gust si se amesteca. Compozitia de drob de miel trebuie sa arate ca o pasta inchegata, daca este inca sfaramicioasa se mai adauga ou. 
In mod traditional drobul de miel se coace in prapur de miel. In acest caz prapurul se spala bine si se pune in tava, lasand marginile in afara. Se adauga compozitia de drob de miel, se pot pune in aceasta si cateva oua fierte tari, intregi, apoi se acopera cu prapurul. Daca nu folosim prapurul, se unge tava cu unt si se presara cu pesmet, apoi se adauga compozitia de drob de miel ca mai sus. 
Tava se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana cand drob-ul de miel prinde o crusta frumoasa, aurie




Drob de porc



ee Ingrediente:


3 kg maruntaie de porc (ficat, plamani, splina, rinichi)
300 g ceafa de porc
2 oua
3 cepe
2 linguri cu smantana
2 linguri cu unt
2 felii de paine
ulei, sare, pipe


Mod de preparare:

Curata maruntaiele, dupa care spala-le si pune-le la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce au fiert, scurge-le si trece-le prin masina de tocat impreuna cu ceafa si paine inmuiata in apa si stoarsa bine.
Adauga ceapa tocata fin si calita. Lasa sa se racoreasca putin. Toarna treptat ouale, batute bine cu smantana.
Compozitia astfel obtinuta toarn-o in tavi de chec unse cu ulei. Lasa la cuptor, la foc moderat, pana capata crusta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu