sâmbătă, 13 iunie 2015

Preparate din peste

Somon Glazurat cu Sos Picant de Grapefruit

Ingrediente:





Pentru 3 portii:
- 2 grapefruit mari
- 3 bucati de file de somon
- 3 ardei iuti rosii (ai nostri nu erau foarte iuti, dar daca folositi ardei mai iuti, ajunge unul sau 2, dupa gust)
- 2 linguri zahar
- patrunjel
- orez
Preparare:
Intai pregatim "glazura" pentru somon. Un grapefruit si jumatate se storc, iar sucul obtinut se fierbe impreuna cu ardeiul taiat cat mai marunt si cu zaharul, timp de 15 minute. Obtinem astfel un amestec de consistenta glazurii.

Somonul se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
 O parte din glazura obtinuta anterior o folosim pentru
 a unge somonul, care se da apoi la cuptor. Peste restul
 de glazura se adauga feliile decojite de la grapefruitul
 ramas si se fierbe inca 12 minute, pana obtinem un sos.
Mentiuni:

Se serveste cu garnitura de orez.
Timp Preparare: 1 h



Crap Cu Lamaie La Cuptor

Ingrediente:
crap
500 grame
ulei
20 ml
vin alb/rosu de casa
50 ml
sare si piper
1 linguri
ceapa si usturoi
1 bucati
lamaie
1 bucati
dupa gust
verdeturi
20 grame
Modul de preparare:
1.se ia carnea de crap cu cat mai putine osciare posibil si in bucati cat mai mari
2.se unge o tava cu 1/2 din ulei si se aseaza carnea paturita cu ceapa si usturoiul
3.se presara sarea si piperul si se scurge in siruri uleiul ramas
4.se taie o lamaie felii si se pun ici-colo pe carne si se presara verdeturile si alte legume dupa preferinte
5.se tine la cuptor cu verificare fregventa din 15 in 15 minute pana credeti ca s-a rumenit destu
,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu